Világos: Zöld

értelmes, tudományos, hatékony, zöld

Kínából rendelni, vagy itthon megvenni drágábban? -  kiszámoltam a lábnyomát
Kínából rendelni, vagy itthon megvenni drágábban? - kiszámoltam a lábnyomát

A világoszöld csoportban már többször előkerült a nagy kérdés, hogy a környezet szempontjából mikor teszünk jobbat, ha kínából rendeljük, vagy ha ugyanazt megvesszük egy magyar kereskedőtől drágábban?

A kérdésnek nyilván van egy anyagi vonzata, erre majd a végén kitérek, de nekiálltam annak, hogy kiszámoljam a környezeti terhelést, és itt most elsősorban a szállítás karbonlábnyomát. Ebben a cikkben erről a számításról fogok beszámolni.

vz22.jpg

...

ELÉG zöld vagy-e?
ELÉG zöld vagy-e?

Az emberek kultúrafüggetlenül művelik a megszégyenítést   már nagyon nagyon régóta forrás   Mindenki tanulta, hogy nyilvános ítéletvégrehajtások, és társaik gyakorlatilag az emberiség szórakoztató és összekovácsoló eszközei is (voltak). A szégyenítés modern kori eszközeinek is van egy ilyen célja.

vz18.jpg

A kutatók (pl.   Jillian Jordan ) ezt a viselkedést third party punishmentnek hívják, ami kb úgy fordítható, hogy harmadik fél büntetése. Vagyis ...

Politikai eszköz-e az erdőtűz?
Politikai eszköz-e az erdőtűz?

Ég a föld tüdeje, lángokban áll Brazília, és európányi terület ég Szibériában. Sokkoló képek és tanácsadó posztok minden létező médiában. Gondoltam, én is írok róla, és megírok pár hasznos kiegészítő infót is mellé. Aztán utánanéztem a számoknak, és teljesen elképedtem. Most akkor mi is ez az egész?!  Olvass tovább, és láss tisztábban. 

vz15.jpg

1. Hogyan lehet megmondani, hogy mekkora területen ég az erdő?

...

Mit csinálj a kacatokkal, amit nem akarsz a kukába dobni? - 1. kisposzt
Mit csinálj a kacatokkal, amit nem akarsz a kukába dobni? - 1. kisposzt
Hosszú és tartalmas posztot írni nagyon sok idő, ezért mostantól lesznek kisebb posztok is, amik apróbb problémák megoldását segíthetik. Ezt a posztot Angéla inspirálta, aki arra keresett megoldást, hogy mit csináljon azokkal a holmikkal, amik igazából nem használhatatlanok, nem szelektívek, és eddig a kukában végezték.
Az úgynevezett hulladékpiramis legmagasabb szintű megoldása a hulladékká vált dolgok újrahasználata. Tehát, amikor ponotsan ...
Szelektáljunk -  1. rész: Bevezetés
Szelektáljunk - 1. rész: Bevezetés

Ebben a részben dimenzióba helyezem a lakossági szelektív gyűjtést, elmondom, hogy működik a szelektív gyűjtés, illetve nagyobb vonalakban bemutatom a szelektív hulladék sorsát. A további részekben lesz egy cikk a hulladékkezelés részleteiről, és még egy az újrafeldolgozás részleteiről.

Mindegyik cikkel az a fő célom, hogy bemutassam a realitásokat, mégha ez esetleg olykor kiábrándító is. Éveket töltöttem hulladéklerakók, válogatóművek, járművek ...

4 dolog, amiről azt hitted, hogy zöld, pedig nagyon nem
4 dolog, amiről azt hitted, hogy zöld, pedig nagyon nem

A blog indulásához készített témaválasztó szavazáson elsöprő győzelmet aratott ez a téma. A legtöbben próbálnak valamennyire lépést tartani a trendekkel, megfogadni 1-2 jól hangzó szabályt, napról napra tenni valamit. Még sokminden van az ide tartozó listán, ime az első adag bemelegítésnek:

Tehát 4 dolog, amit ne használj inkább, (+ az is, hogy mit tegyél helyette):

...

Világos: Zöld

Te nem is vagy elkötelezett! Nem utálod a műanyagot, és kineveted az ecet+szódabikarbóna csoadszert! - Fontos neked egyáltalán a környezet védelme?! - Hát persze, hogy fontos... De éppolyan fontos az is, hogy értelmesen, tudományos alapon, és ne marketing vagy pletyka infók alapján tedd, amit teszel. Ebben a blogban megpróbálok fényt gyújtani ahhoz, hogy úgy védd meg a környezetet a gyermekeid számára, hogy hatékony legyél.

Szerzői jogok

Ennek a blognak a tartalma csakis a szerző ELŐZETES írásbeli jóváhagyásával osztható meg. A szerzői jog az illusztrációkra is fennáll. A cikkeket szó nélkül a forrás megnevezésével SEM lehet elvinni. Minden jog fenntartva.

Támogasd ezt a blogot

Ez a blog elkötelezett ködoszlatási vágyból működik. De ha érted, hogy hatalmas munka van mögötte, támogass könnyen, transzparensen:

Támogatom ezt a blogot!  

Facebook csoport

 
Világos: Zöld! - értelmes környezetvédelem
Zárt csoport · 1.5e tag
Csatlakozás a csoporthoz
Az nem kérdéses, hogy valamit tenni kell, hogy az unokáink is élni tudjanak a földön. Az viszont egyáltalán nem ...
 

Facebook oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek